dissabte, 21 de novembre del 2009

Arròs

Avui, amics a dinar.
Faré arrós, arrós de peix.
Recordo la sorpresa en saber que als restaurants, i a moltes cases també, és tradició el menjar arrós els dijous. A casa meva, sempre en diumenge.
No el menjàvem tots els diumenges, és clar, però sí que era un dels menjars que acostumàvem a fer.
L'arrós té un avantatge que aprofito: puc tenir fet el sofregit i, en el moment que cal, tirar l'arròs.
Avui em va bé doncs no puc saber amb certesa a quina hora arribarà el Tomi, doncs treballa.
Hi ha moltes maneres de fer-lo, però la mama diu, i crec que té raó, que tota la gràcia està en el sofregit.
I jo, en segueixo el seu costum: primer, passo per l'oli els escamarlans i les gambes, que retiro un cop són rossos, i, en aquell mateix oli, ara ben gustós, hi faig un sofregit de ceba, all i julivert i una mica de tomàquet. Amb paciència, que quedi dauradet. Un cop acabat, allà a dins hi cuino la sípia i el calamar i, quan ja són ben fets, hi torno a incorporar els escamarlans. Una volta, i hi afegeixo l'arrós, per tal que s'amari de tot. I ho deixo. Quan és el moment, l'aigua i au!, a bullir.
M'oblidava dels musclos, que obro a part, i en colo l'aigua que també aprofito. Tot dóna gustet.
Ara, plego, que encara he d'anar a comprar el peix!

2 comentaris:

Capeltard ha dit...

Jo avui estic preparant brou de peix i sofregit , però per una fideua. Quina coincidència.
Si fa no fa segueixo les mateixes passes que tu. A mi però les fideuas em queden per llepar-se els dits (una mica pretenciosa, no?), però amb els arrossos són un autèntic desastre!!! No hi ha manera.
Bé, no abandono. Seguiré provant, però un altre cap de setmana.

Cesca ha dit...

Hola Capeltard!
Celebro molt llegir-te!!
És curiós: a mi els arrossos se’m donen bé, però no m’atreveixo amb els fideus.
Crec que fa molts anys ho vaig provar i no en vaig quedar gens satisfeta.
Molts petons!!