Avui he estat cuinant. Tot el sant dia.
He estat preparant el menjar per al dinar de demà, amb la família, a Barcelona.
Aquí el menú, a veure què us sembla:
-l'entrant són canelons freds, farcits de tonyina, ou dur i salsa de tomàquet, coberts de maionesa i rovell ratllat.
-una cassola de gambes i musclos
-pollastres desossats i farcits amb formatge i cansalada, rostits i fets a llesques, com el tall rodó
Les postres, les portarà la meva cosina.
Ja vaig començar ahir al vespre. Mentre es feia un flam d'ou i coco que necessitava per al sopar vaig obrir els musclos i bullir els ous.
Aquest matí, a les deu, m'he tornat a posar aquell davantal llarg de color pistatxo amb quatre floretes estampades, que els reis de l'any passat varen afegir al regal d'uns amics, i he començat a desossar els tres pollastres.
Un cop farcits i lligats, au!, a rostir!
I he començat a pelar tomàquets. I vinga a pelar tomàquets! No era conscient que en necessitava tants.
Mentre es feia la salsa, he pelat els ous i n'he fet a bocinets les clares. Quin munt!
Un cop el farcit ha estat enllestit, he netejat les gambes. No m'agrada anar-me trobant aquells filets vermells tan llargs i empipadors i, com que a la mama li fan una mica d'angúnia, també els hi he tallat els ulls.
Per la tarda les he cuinat, he tallat els pollastres, ja freds, he enllestit la salseta del rostit i he farcit els canalons.
Crec que m'he passat quasi tanta estona cuinant com netejant estris i cassoles que tornava a necessitar, tot endreçant per tal que l'espai no es descontrolés.
Ara, excepte les quatre coses que aniran al rentaplats, tot és net i endreçat o eixugant-se.
Estic satisfeta del resultat.
A veure què me'n diuen demà!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada